Mariska van der Laar

Een dieet met shakes was geen optie, dat houd ik niet vol

Geen shakes, maar gewoon kunnen eten

Ik ben eigenlijk mijn hele leven al zwaar geweest. Ik heb weleens pogingen gedaan om een gezonde levensstijl aan te leren, maar nooit met het resultaat dat ik wenste.

Na een moeilijk periode waarin ik in een korte tijd onverwachts afscheid heb moeten nemen van mijn beide ouders, dacht ik vorig jaar september ‘Dit wordt mijn jaar!’.

Ik moet gewoon iets kunnen eten, dus een dieet waar je alleen maar shakes mag was voor mij geen optie. Dat hou ik niet vol. Een bekende vertelde mij over haar PowerSlim coach Cindy van Skin & Slim Westland. In het begin was ik behoorlijk sceptisch, maar omdat ik zag dat ze bij PowerSlim veel keuzes in producten hadden sprak het mij wel aan. Met het starterspakket vol producten, informatiefolders en een kookboek ging ik naar huis. Een hoop informatie kreeg ik mee, maar het was wel overzichtelijk. Vooral de fasekaart waarop je snel ziet wat je allemaal mag (en dat was nog best wel veel) is heel handig.

Ik heb de doos in de kast gezet want er moest nog even een soort van knop om… Ik had alle boekjes doorgenomen, een boodschappenlijstje gemaakt en een datum gekozen om te starten.

Het hielp mij in het begin om per dag klaar te leggen wat ik allemaal ging eten. Zo hoefde ik daar niet over na te denken en als ik weg ging kon ik het zo meenemen. Na verloop van tijd hoeft dat niet meer en zit het helemaal in je systeem wat je wel en niet mag en gaat het eigenlijk vanzelf.

Zorg goed voor jezelf

Wat ik ook leerde en zeker niet minder belangrijk is, is goed voor mezelf zorgen. Niet alleen maar voor iedereen uit het gezin zorgen dat alles er is maar ook dat de juiste producten er zijn voor mij. De tijd nemen om te eten, ervan te genieten en nee durven te zeggen.
Als ik wegga moet ik altijd even denken of ik iets voor mezelf bij me heb. Zodat ik onderweg niet voor verrassingen kom te staan. Ook heb ik ruimte gecreëerd om te sporten maar zie ik een wandeling buiten of een paar keer extra de trap op lopen ook als een sportieve bezigheid.

Makkelijk toe te passen

PowerSlim heeft makkelijke producten om mee te nemen zodat het ook onderweg makkelijk is om je aan het programma te houden. Wat ik heel fijn vind is dat je naast de PowerSlim producten ook gewoon vlees, vis en groenten eet. Dit maakt het bijvoorbeeld ook makkelijker om uit eten te gaan. Je kunt ook gewoon lekker carpaccio bestellen, een soepje of vlees of vis met een salade.

Ik hoefde niet heel anders dan mijn gezin te eten en daardoor de nadruk te leggen op het feit dat ik aan de lijn ben. Ik eet gewoon mee met het gezin, en als er iets gegeten wordt wat niet in mijn eetpatroon past vervang ik het door een PowerSlim product of groenten. Bijvoorbeeld de rijst, pasta of wraps van PowerSlim of ik maak rijst pasta van bloemkool of courgette.

Soms had ik het idee dat ik te veel at of vond ik het lastig om in de avond nog een product te nemen, terwijl ik eigenlijk helemaal geen trek had. Maar Cindy leerde me dat het juist belangrijk is om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Zo houd ik mijn spiermassa op peil zodat mijn metabolisme niet vertraagd.

De hulp van Cindy

Natuurlijk heb ik momenten gehad dat ik dacht ‘Ik stop ermee’. Maar Cindy wist me altijd weer te motiveren om de draad weer op te pakken. Ze is altijd bereikbaar voor vragen en adviezen als ik bijvoorbeeld in de winkel een product zie en twijfel of ik het mag. Dan maak ik een foto en app ik haar even.

Mariska 2.0

Nu een jaar later heb ik mijn doel bereikt! Ongelooflijk, ik ben een ander persoon. Mariska 2.0 noem ik het maar, maar zoals een vriendin van mij zegt: ‘Ik zie een Mariska 2.0 maar je blijft voor mij Mariska 1.0’.

Ik voel me zo veel beter! Heel veel mensen om me heen zeggen: ‘Ja je doel bereiken is niet zo moeilijk, het nu nog behouden’. Ik zie er eigenlijk niet zo tegen op. Ik heb helemaal niet het gevoel meer dat ik op dieet ben, het is een levensgewoonte geworden, een mindset. Ik heb geleerd dat er alternatieven zijn die ook lekker zijn.

De kennis die mij over Cindy vertelde, is nu ook al een jaar stabiel. En Cindy blijft me nog zeker een jaar volgen en begeleiden in het stabiliseren. Ook heb ik geleerd dat het helemaal niet erg is om af en toe eens wat anders of meer te eten, als je de dag erna de draad maar weer oppakt. Het zal altijd opletten blijven maar wil niet meer terug naar waar ik vandaan kom. Het was een mooi jaar waarin ik veel heb geleerd qua eten maar ook goed voor mezelf heb leren zorgen. Ik ga dit behouden!Bekijk andere ervaringsverhalen